Ilves Stadion Oy ja HCF & RF Sports Oy yhteistyöhön

Ilves Stadion Oy ja HCF & RF Sports Oy ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen. HCF & RF Sports Oy:n Risto Finneman tulee vastaamaan kaikista Tammelan Stadionin tapahtumien kuvauksista sisältäen kaikki ottelutapahtumat ja tarvittaessa tilauksesta muutkin stadionin tapahtumat.

Tv-alan parissa Finneman on toiminut jo yli 40 vuotta aloittaen 80-luvulla. Kaikki sai alkunsa jääkiekosta vuonna 1980 ja Finneman alkoi työskennellä jääkiekon liigaotteluiden parissa Tampereen Hakametsän jäähallissa vuonna 1982. Vuonna 2007 Hakametsässä kuvioihin tuli myös tapahtumaohjaus. Kuvaustöiden lisäksi Finneman on toiminut 17 vuotta myös ohjaustöiden parissa. Ylellä hän työskenteli 30 vuotta kameran takana osallistuen moniin urheilutapahtumiin myös ulkomailla. Ylen aikoina Finneman oli mukana tekemässä myös viihdeohjelmia, ja niitä tehtiinkin 90-luvulla erityisen paljon. Finneman lähti kuitenkin erikoitustumaan urheilupuolelle henkilökohtaisen kiinnostuksensa vuoksi. Muun muassa Olympialaisia Finneman on ollut kuvaamassa kaiken kaikkiaan kahdeksat kisat, ensimmäiset olivat Talviolympialaiset Lillehammerissa vuonna 1994.

Vuonna 2004 perustettu oma yritys on ammattitaitoinen ja kestää vertailun urheilun saralla. Yrityksessä työskentelee tv-alan ammattilaisia. Finnemanin yritys tulee käyttämään 9-10 omaa kameraa muiden kameroiden lisäksi Tammelan Stadionin ottelutapahtumissa. Otteluiden taltioinnin lisäksi hoituu myös led-näyttöjen sisällöt. Finneman toimii pääosin urheilun kuvaajana, käyttömestarina ja ohjaajana. Yhteistyökumppaneista löytyy mm. Yle, MTV, Cmore, Nelonen/Ruutu sekä Grassmark. Jalkapallon lisäksi lajikirjo on kattava sisältäen mm. jääkiekon, koripallon, lentopallon, salibandyn, pesäpallon, yleisurheilun sekä moottoriurheilun.

Kun Ilves aikoinaan lähti hakemaan Tammelan Stadionin operointia, kysyttiin Finnemanin kiinnostusta lähteä mukaan. Kiinnostusta oli. Kiinnostumiseen vaikutti myös onnistuneet kokemukset Nokia Arenalla. Finneman onkin työskennellyt Nokia Arenalla muun muassa tapahtumaohjauksen parissa sen alusta alkaen.

– Mietin aikoinaan jo Nokia Arenan kohdalla lähdenkö mukaan, sillä se oli niin valtavan iso projekti. Onneksi lähdin, sillä kokemus on ollut upea. Olen todella innoissani tulevasta ja koen että minulla on etuoikeutettu olo. Olen virtaa täynnä, urheilu on ollut työnkuvani koko elämäni ajan, Finneman kuvailee tunnelmiaan yhteistyösopimuksesta.

Tammelan Stadionille tullaan hakemaan poikkeuksellista tapahtumaa, jossa on otettu mallia Keski-Euroopasta. Tarkoituksena on tavoittaa myös uusia katsojia jalkapallon pariin. Finneman on ollut mukana ohjaamassa aiemmin Veikkausliigan otteluita, ja hän haluaakin nyt satsata entistä enemmän tapahtumatekemiseen.

– Risto Finnemanilla on loistava kokemus ja erinomainen näkemys erilaisten urheilutapahtumien kuvauksesta. Uskomme, että Riston avulla pystymme lisäämään ottelutapahtumissa asiakasarvoa katsojille ja asiakkaillemme. Riston tiimin tuntien, Tammelan Stadionilla ja urheilulähetyksissä tullaan kokemaan sellaisia kuvauskulmia, jotka nostavat katsojan ottelukokemuksen Suomessa aivan uudelle tasolle Suomalaisessa jalkapallossa. On hienoa, että saamme raudankovan ammattilaisen Tammelan Stadionin tiimiin, Ilves Stadion Oy:n toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen kertoo tyytyväisenä.

Seuraa sosiaalisen median kanaviamme ja tilaa Tammelan Stadionin uutiskirje niin pysyt mukana ajankohtaisista uutisista.