Suomen Cupin finaalit pelataan jatkossa Tammelassa syksyisenä Superviikonloppuna

Sininen kuva Ilves pelaajista, jonka päällä komeilee Suomen Cupin valkoinen pokaalitunnus.

Jalkapallon Suomen Cupin finaalit muuttavat Tampereelle Tammelan Stadionille monivuotisella sopimuksella syksystä 2024 alkaen. Finaalien siirtyminen Tammelan Stadionille mahdollistaa yhden yhtenäisen huipennuksen kaikille Suomen Cupiin liittyville kilpailuille. 

Vuoden 2024 finaaliviikonloppuna 20.–22.9. pelataan peräti kuusi cup-finaalia: 

Suomen Cup, Regions’ Cup (Kolmosen ja Nelosen joukkueet) ja Roots Cup (Vitonen ja sitä alemmat sarjat). 

– Suomen Cupin paluu tulos tai ulos -malliin on ollut menestys. Cupin arvostus on ollut uudistuksien jälkeen jatkuvassa nousussa, mikä on upea asia suomalaiselle jalkapallolle ja lämmittää paljon myös henkilökohtaisesti. Uudella Suomen Cupin Superviikonloppu-tapahtumakonseptilla keräämme suomalaisen jalkapalloyhteisön yhteen luomaan ja nauttimaan unohtumattomia cup-tarinoita, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo. 

Tammelan jalkapallonurmi ja stadionin palvelutarjonta mahdollistavat useiden finaaliotteluiden pelaamisen saman viikonlopun aikana ja takaavat loistavat puitteet cup-huumasta nauttimiseen niin tiensä finaaliin raivanneille joukkueille kuin yleisölle.  

– Tamperelaiselle jalkapalloilulle ja Tampereelle on hieno asia saada koko viikonlopun kestävä cup-tapahtuma kaupunkiin ja päästä kehittämään sitä yhdessä Palloliiton kanssa, stadionin operaattorina toimivan Ilves Stadion Oy:n toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen kertoo.   

Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki iloitsee cup-kilpailujen jatkuvasta kehittymisestä.

– Upouusi Tammelan Stadion tarjoaa loistavat puitteet Suomen Cupin Superviikonlopun ja koko Suomen yhteisen jalkapallojuhlan kehittämiseen. Cup-kilpailujen onnistunut uudistaminen ja jatkuva kasvu perustuvat vuorovaikutukseen seurojen ja yleisön kanssa. Tätä vuoropuhelua haluamme jatkaa ja kehittää, Leivo-Jokimäki sanoo.